Usa blog post people nature city 1 scaled e1688734621744

Candidate’s story: Helle from Norway, living in USA

Image 2

Som 18 åring pakket jeg kofferten og reiste til Orlando, Florida for å jobbe for den berømte Mikke Mus i Disney World. Jeg må nok innrømme at jeg var nervøs, men jeg har aldri angret på at jeg gjorde dette. Under kan du lese min historie om hvordan det var å jobbe i et annet land og hva jeg fikk med meg derfra.

Hvordan fikk jeg ideen om å flytte til et annet land? Og hvorfor hadde jeg lyst til det?Det hele startet en kald desemberdag siste året på videregående. Vi hadde alle begynt og planlegge russefeiringen, og samtidig stresset vi noe voldsomt over hva vi skulle foreta oss videre. Til nå hadde alt vært trygt og godt, mens nå visste ingen hva fremtiden ville bringe. Da en av mine venninner fortalte meg om sitt møte med nordmennene som jobbet på EPCOT senteret i Disney World, Orlando, var jeg solgt. Dette måtte være hva jeg skulle gjøre det neste året.

Hvordan fikk jeg jobben? Måten jeg gikk frem på var at jeg søkte på Google, ”Jobb i Disney World.” Og derifra gikk det ganske fort til at jeg faktisk sendte inn søknaden og alle papirer som skulle med. For min del hadde det egentlig ikke så mye å si hva jeg faktisk jobbet med, jeg hadde bare lyst til å oppleve noe nytt, bo i et annet land, møte nye mennesker og bli bedre i engelsk. Da jeg fikk beskjeden om at jeg hadde fått jobben etter jeg hadde vært på intervju i Oslo ble jeg hoppende glad, samtidig som jeg ble litt redd. Nå skulle faktisk en av mine drømmer gå i oppfyllelse!

Hva gikk jobben ut på? Mange har spurt meg hva jeg jobba med i Orlando, og de fleste tror jeg har jobbet som Mikke Mus eller Donald Duck. De blir kanskje litt skuffa når jeg forteller at jeg jobba som servitør i restauranten Akershus som serverte ”norsk” mat, jobbet i bakeriet, og solgte øl i en ølvogn på den norske paviljongen i EPCOT senteret. Noe av det morsomste ved jobben var likevel det å kunne snakke med alle menneskene som besøkte den norske paviljongen. De hadde spennende spørsmål som når jaktsesongen på troll begynte i Norge, om det gikk isbjørner rundt i gatene, og om vi i Norge gikk gravide i 12 måneder fordi det var så kaldt der. Som uniform skulle vi selvfølgelige ha på bunad, det ultimative tegnet på at vi faktisk kom fra Norge. Mange Amerikaner trodde nemlig at vi i Norge gikk med bunad til vanlig. Jobben i seg selv var ikke den mest spennende, MEN dette betydde ingenting for meg. Jeg fikk nemlig oppleve så mye annet ved å ha en jobb i et annet land.

Hva har du lært av å bo og jobbe i et annet land? Jeg fikk med meg utrolig mange fine opplevelser og erfaringer på mine 6 måneder i Orlando. Jeg var på utallige kostymefester, spilte veldig mange runder beerpong og flip the cup, jeg møtte min beste venninne i Boca Raton hvor hun jobbet som Au Pair, jeg var på sumpsafari i Kissimmee hvor vi så store alligatorer, vi solte oss på Miami Beach, var på basketkamp mellom Orlando Magic og Atlanta Hawks, jeg har med meg utallige vennskap, jeg sto på wakeboard for første og siste gang, morsomme fester, turer til New York, Cancun, og fartet rundt omkring i hele Florida.

Noe jeg oppdaget tidlig var også at det å bo og jobbe i et annet land, var en fantastisk måte å reise på. Det jeg mener med det, er at man har en base hvor man holder til, og at man derifra kan utforske området, byen og landet man bor i. Jeg vil si at på grunn av at man er på et sted over en lenger periode har man enklere ved å bli kjent med de lokale, man opplever kulturen på en annen måte fordi man unngår turistfellene, man får tette vennskap fordi man opplever noe annerledes sammen, og man lærer utrolig mye om seg selv. Hva stopper egentlig deg fra og søke en jobb i utlandet?

I was 19 when I left Denmark and was living in Malta! I was in Malta for about 2 months only!! I know too little, but in these 2 months I learned so much about culture, and how to take care of myself, but most of all I learned so much about myself… I learned that I could do so much more than I thought! And the people in Malta, urgh, god, they are so sweet and everyone is taking care of each other, so I think it’s the people. You have friends for life.. my adventure ended way too early, and I would do so much to come back, working with cards again, with people, the place, everything.. my biggest challenge was actually before I moved…

I’m a family type of person, so the days before (3) I was scared, I was nervous, and thought that the world would stop when I left Denmark, but I discovered that the world didn’t stop… I could travel home fast and I could talk to my family every day! I miss Malta and that was the best decision I’ve ever made for me !!

So yes be nervous and maybe scared, but you’re not gonna regret it !!