Destination

Greece

Currency

Euro (€)

Language

Dutch

Pdf

Download

Stel je voor, onderweg naar je werk loop je langs de meest prachtige architectuur terwijl de ochtendzon op komt en je een man hoort zingen in de achtergrond. s’Avonds loopje via het Monastraki plein voor een heerlijk hapje Gyros en daarna ga je naar Gazi om uit ta gaan in de Technopolis, een voormalig gasfabriek dat nu omgevtoverd is tot een culturele hotspot. Klinkt goed? Lees dan vooral verder waarom Griekenland de place to be is. 

 

Griekenland is het meest bekend voor haar cultuur, geschiedenis, gastvrijheid en prachtige landschappen. Het wordt beschouwd als een culturele gezondheid omdat het het centrum was van nieuwe kunsten  en ideeën die wereldwijd verspreid zijn. De Grieken hebben zo’n beetje iedereen beinvloed, voornamelijk de Romeinen, wat erg boeiend is mocht je interesse hebben in geschiedenis, architectuur en kunst. Maar om to te voegen aan aan hun rijke cultuur en oude geschiedenis hebben ze ook nog een paar prachtige plaatsen om te zien (lees prachtige stranden), eten (lees gyros), fantastische mensen om te ontmoeten en speciale ervaringen om te beleven.

 

Indien je ooit hebt getwijfeld of je in het buitenland wil werken raden wij Athene heel erg aan. Werken in het buitenland gaat sowieso dueren open voor je carriere in de toekomst, het wordt aangeraden bij een hoop werkgevers en daarnaast krijg je ook nog eens een ervaring voor het leven!

 

Dus hier 6 redenen waarom verhuizen naar Griekenland bovenaan je bucketlist moet staan:

 

Historisch erfgoed en klimaat

Griekenland heeft de langste kustlijn in Europa en is het meest zuidelijke land van Europa. Het ligt in zuid-oost Europa, op het zuidelijkste puntje van de Balkan schiereilanden; het ligt op het ontmoetingspunt van drie continenten – Europa, Afrika en Azië. Griekenland is bekend als de geboorteplek van de westerse civilisatie en heeft een cultuur dat dateert uit de vroege steentijd en bevat verschilllende overblijfselen uit te oude wereld. Het is ook de geboorteplek van de Olympische Spelen en heeft een cultuur en geschiedenis als geen ander in de wereld. Wist je dat de hoofdstad van Griekenland en ook de grootste stad, Athene, een van de oudste steden ter wereld is? Het biedt attracties aan zoals historische bezienswaardigheden en monumenten met een levendige cultuur en een gastvrij klimaat. 

 

Griekenland heeft een mediterraans klimaat met warme droge zomers en koude milde winters. We zullen zelfs de kustlijn en de kristalheldere zee van de nabijgelegen eilanden niet noemen. Je standaard zomervakantie van 2 weken kan makkelijk 6 maanden als je hier woont. Zie het voor je! Bedenk je dat dit een fantastische reden is om te gaan wonen en werken in Athene, Griekenland!

 

Lage levenskosten

Griekenland is lid van de Europese Unie en deelt de Euro. De kosten van leven in Griekenland liggen over het algemeen een stuk lager dan veel andere Europese landen en dat is waarom het gemiddelde salaris in Griekenland ook lager is. Sociale zekerheidstarieven zijn echter ook lager dan die in het gemiddelde EU-land, waardoor expats hier met een redelijk salaris zeer comfortabel kunnen leven. Voedsel is zeer goedkoop in Griekeland, wat, opnieuw, dit een beter plek maakt dan veel andere Europese landen op het gebied van levenskosten. Er wordt zelfs sterk verwacht dat de kosten van levensonderhoud in Griekenland de komende tijd nog meer zullen dalen als gevolg van deflatie als gevolgd van de economische crisis. Maar ondanks dat is Griekenland over het algemeen een zeer veilige plaats en er is heel weinig ernstige criminaliteit. 

 

Gemiddelde prijzen:

Huur: €200-€400

Water: €0,50

Brood: €0,78

Melk: €1,00

 

Vriendelijke omgeving

Grieken staan er bekend om dat ze zeer gastvrij en vriendelijk zijn. Probeer zo veel mogelijk de Griekse cultuur en al zijn gebreken te omarmen. Familie is erg belangrijk in het leven van de Grieken, dus wees niet beledigd als je ogenschijnlijk persoonlijke vragen wordt gesteld over je burgelijke staat, vruchtbaarheid en gezinssituatie. Het is best gebruikelijk dat kinderen bij hun ouders blijven wonen na dat ze getrouwd zijn. Grieken leven lang, en het wordt geloofd dat dat komt door hun gevarieerde dieet van olijven, olijfolie, vis, inktvis, kikkererwten en een hoop fruit en groentes om ze gezond te houden. Dat is nog eens een goede reden om te verhuizen – gezond en smakelijk niet te duur eten, is het niet?

 

Ervaring voor het leven

Wat je regelmatig hoort over werken in het buitenland is dat het een ervaring voor het leven is. Maar wat betekend dit eigenlijk? Een levenservaring voor het leven zijn alle verzamelde ervaringe waarvan je leert, waarvan je profiteert en die je mee kan nemen de rest van je leven. Wanneer je naar een nieuw land reist, een andere cultuur, een groep nieuwe mensen ontmoet, en een nieuwe baan begint. Je bent goed op weg om een ervaring van je leven te hebben. Je wordt geconfronteerd met uitdagingen die je nog niet eerder bent tegen gekomen en je zal oplossingen vinden die je nooit eerder bedacht zou hebben. Als je in het buitenland bent en iedereen die je lieft hebt ver weg zijn vertrouw je volledig op jezelf. En dit is nou precies het moment waarop je het meeste leert. 

 

Internationale werkervaring

Werken overzees is niet alleen een toffe ervaring, het kan ook je internationale carriere een kickstart geven en nieuwe deuren openen wereldwijd. Met de internationale werkervaring lig je beter in de markt, vooral in je eigen land. Een andere cultuur en omgeving helpt je met het krijgen van nieuwe interculturele vaardigheden en leer je je aan te passen aan de nieuwe werkuitdagingen en een andere omgeving. Je taalvaardigheden zullen groeien, wat zowel professioneel als privé ontzettend handig is. 

 

Het is het waard

Heerlijk klimaat, kristalblauwe zee, vriendelijke mensen, wat wil je nog meer? Je kan simpelweg niets verliezen, maar wel een hoop leren en een ervaring voor het leven hebben. Dit is wat Andreas zegt over zijn emigratie van het koude Denemarken nar het zonnige Athene:

 

Tot nu toe ben ik nog steeds blij dat ik mijn thuis heb verlaten en op dit avontuur ben gegaan, maat het is natuurlijk altijd moeilijk om weg te gaan waar je bekend mee bent. Dus mijn advies is: Laat de angst je niet stoppen. Je gaat een hoop over jezelf leren! – voor mij is het het allemaal waard geweest! Andreas

 

Indien je koudwatervrees krijgt van alleen reizen of ver weg zijn van je familie en vrienden, onthoud dan een ding – je kan altijd terug naar huis gaan. Dus ons advies is, laat de angst je niet tegenhouden. Uiteindelijk ben je maar een vlucht verwijderd van thuis, en een vlucht verwijderd van de ervaring van je leven!