Destination

Germany

Currency

Euro (€)

Language

Dutch

Pdf

Download

Duitsland staat bekend om technologie,  punctualiteit, bier, braadworst en zijn rijke geschiedenis. Het is de grootste economie van Europa en in combinatie met gratis universiteiten een plek waar je perfect kan gaan settelen.

Laten we een paar redenen opsommen waarom wij denken dat jij naar dit fantastische land met een prachtige natuur moet verhuizen:

 

Prachtige steden

Er is een hoop te doen en zien in Duitsland, en het betrouwbare openbaar vervoer maakt het makkelijk om er op uit te gaan en je omgeving te verkennen. Super steden zoals Berlijn trekken een hoop jonge artiesten aan van over de hele wereld, maar de stad is voornamelijk Duits. Het is verbazingwekkend genoeg ook een van de meest betaalbare steden om in te leven. Grote steden niet je ding? Duitsland heeft ook genoeg prachtige kleinere steden en schattige bavariaanse dorpjes.

 

Natuur

Met een inwonersaantal van 83 miljoen is het moeilijk in te beelden hoe het land het voor elkaar krijgt wildernis te proppen in zo een kleine plek. En ja, het past. Duitsers zijn grote avontuurlijke reizigers, en proberen te genieten van het buitenleven zodra het kan. Misschien is dat de reden dat zelfs de grootste steden een prachtig netwerk van fietspaden heeft, en heel veel parken. Berlijn heeft zelfst meer dan 2500 parken!

De Duitse alpen zijn een schijntje bij Zwitserse en Oostenrijkse, maar prachtig en zeer toegankelijk. Indien je een groot fan bent van wintersport kan je de pistes op bij het skigebied Oberstdorf. Dit is het thuis van Duitsland’s langste piste, totaal 7,5 kilometer lang. Ook de skigebieden van Garmisch en Hörnerdörfer zijn het bezoeken waard.

 

Niet zo’n fan van de winter? Duitsland heeft, geloof het of niet, ook stranden… alleen niet die je gewend bent. Duitsland’s Noordzee eiland Sylt heeft prachtige duinen en ligt 8 km verwijderd van de noordkust. Zie het als de Hamptons van Duitsland, je vindt hier een hoop vakantiehuizen.

 

Wandelaars vermaken zich hier ook zeker. Een aantal populair gebieden zijn de Harz, het Zwarte Woud en natuurlijk de Alpen. Indien je echt een ervaren wandelaar bent en graag een uitdaging wilt kan je de 112 kilometer lange Malerweg wandeling doen, of de 168 km Rennsteig. Deze twee zijn waarschijnlijk Duitsland’s meest schilderachtige wandelingen.

 

Werken

Duitsland is heel goed in het respecteren van zijn inwoners, en als je de kans krijgt om hier te werken moet je er voor gaan. Duitsers werken minder uren dan de Britten of Amerikanen, en hun werkloosheid ligt lager. Je krijgt zelfs 30 vakantiedagen minimaal per jaar. En in het bijzondere geval dát je ontslagen wordt, krijg je een maandvergoeding voor alle jaren dat je in het bedrijf gewerkt hebt.

 

Dames, als je de keuze maakt om een familie te starten, krijg je 14 weken betaald zwangerschapsverlof. Heren, ook jullie hebben recht op vaderschapsverlof 😉

 

Gezondheidszorg

Duitsland staat bekend om zijn goede gezondheidsstelsel. In Duitsland heeft u de keuze uit vele doktoren in veel verschillende ziekenhuizen. Lange wachtlijsten zijn er zeer zeldzaam. Het grootste gedeelte van de kosten voor het gebruik van medische zorg en medicijnen wordt ook nog eens vergoed door de ziektekostenverzekeringen in Duitsland. Kortom wanneer het op het gezondheidsstelsel aankomt, bent je in Duitsland in zeer goede handen.

 

Locatie

Duitsland ligt in het hart van Europa. Dit in combinatie met een fantastisch openbaar vervoer netwerk maakt het makkelijk om andere plekken te ontdekken. Cultuur Snuiven in Praag, bergbeklimmen in Zwitserland en fietsen in Denemarken, en dat alles net over de grens. Duitsers zijn zeer efficiënt en dat geldt ook voor hun OV. Treinen rijden op tijd, er zijn hogesnelheidslijnen tussen de grote steden en het is ook nog eens betaalbaar. Er is zelfs een Intercity-Express (ICE) die wel 330 km/h gaat. Serieus, als dat niet efficiënt is. Het is goedkoop, opmerkelijk school en er is genoeg ruimte. Zelfs in de kleinere dorpen is er altijd een betrouwbaar busnetwerk. Er zijn zelfs steeds meer Duitsers die geen auto meer hebben, omdat het simpelweg niet meer nodig is.

 

Taal

Als Nederlander ga je geen moeite hebben om je aan te passen aan de taal, en mocht dat lastig zijn dan spreekt iedereen er Engels. De meeste kinderen leren om het te spreken op de kleuterschool gezamenlijk met andere talen. Geen wonder dat Duitsland zo een machtig land is. Duitse lessen worden overal gegeven en veel zijn er zelfs gratis. Pak de kans om iets nieuws te leren en je hebt een gesprek met de locals in no-time.

 

Leuk feitje, wist je dat Duits de taal is die het meest als derde taal wordt aangeboden over de hele wereld? Probeer nu dit woord maar eens uit te spreken:

“Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft”

 

Ja, dit is een echt woord en een van de langste woorden ter wereld. Het is de naam van een vooroorlogse organisatie die passagiers en ladingen over de Donau vervoerde!

 

Eten

Als je geen fan bent van vlees moet je misschien even verder kijken, want bratwurst in een nationale held. Het kan OVERAL in het land gevonden worden en er zijn zelfs meer dan 1500 verschillende soorten. De meest bekende is toch wel de curryworst, gemaakt van fijngemaakt varkensvlees en rund, gegrild en geserveerd in een bad van curry.

 

Indien je niet staat te springen van vlees is er toch ook goed nieuws. Duitsland is een van de meest multiculturele bestemmingen van Europa en je kan er alles vinden wat je hartje begeert. Ook een voordeel voor de vegetariërs en veganisten, want de Midden Oosterse keuken heeft een hoop opties zoals falafel en hummus die geweldig smaken. Let ook op de labels, de ingrediëntenlijst op producten maakt producten die niet aan dieetwensen voldoen dikgedrukt.

 

Bier

Ja hier moet een apart onderwerp aan gewijd worden. Als er iets is wat de Duitsers serieus nemen is het wel bier. Indien je een liefhebber bent heb je hier een roemrijke wereld aan je voeten. Er zijn meer dan duizend brouwerijen over het hele land en meer dan 4000 verschillende merken. Bier is een deel van de Duitse cultuur. Dit land is trouwens ook het thuis van het grootste bierfestival ter wereld, het Oktoberfest. Maar let wel op, dit feest in München begint in september, aangezien het einde altijd op de eerste zondag van oktober is.

 

Laten we even eerlijk zijn, kwalitatieve ambachtsbieren zijn niet alleen moeilijk te krijgen, ze zijn ook peperduur. De gemiddelde prijs van een vaasje is maar €2.67. Dus ben je een bierdrinker, bedenk je hoeveel geld je gaat besparen!

 

 

Dus zie je het al voor je? Het is weekend, je gaat er lekker op uit voor een mooie wandeling en sluit af met een biertje op het terras. Waar wacht je eigenlijk nog op? Neem contact op en wij gaan er voor zorgen dat dit niet langer alleen een droom is. Stuur een mailtje naar tm@jobsqd.com!