Destination

Denmark

Currency

Danish Krone (kr)

Language

Dutch

Pdf

Download

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord dat de Denen de meest gelukkige mensen ter wereld zijn. And dit is waarschijnlijk waar. Denemarken staat ook bekend om zijn verfijnde design en fietscultuur. Wij zien het graag als een land met een gezonde werk-privé baland en een perfecte plek om een familie te hebben.

Laten we een paar redenen omsommen waarom wij denken dat je zou moeten verhuizen naar dit fantastische en relatieve kleine land.

 

Werkvoordelen

Ja, de salarisen zijn hier hoger dan in de rest van Europa maar dat is niet het enige. Volgens de Deense wetten krijg je minimaal 25 vakantiedagen en in sommige bedrijven zelfs 30, bovenop de nationale feestdagen. Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven georganiseerde lunches of kantines hebben en dit geregeld hebben. En niet te vergeten de bekende vrijdag borrel, iets wat de Denen als heilig zien. De vrijdag borrel, ook wel bekend als de VrijMiBo in Nederland,  is de kans om te contact te leggen met je collega’s ne te ontspannen na een ‘lange’ werkweek en het weekend in te rollen.

 

Werk-privé balans

Familie is erg belangrijk voor de Deen en daardoor is het niet al te moeilijk om werk en privé in balans te houden. Een nromale werkweek is van maandag tot vrijdag en kantooruren zijn van 8 tot 5. Vrouwen werken gemiddeld 35 uur per week in vergelijking met 41 uur voor de man. Maar in het algemeen is het gemiddeld 37 uur per week. Het is niet ongewoon voor Deense werkplaatsen om je de kans te geven werkuren aan te passen op de behoeften van je familie, aangezien familie als zeer belangrijk wordt beschouwd. Het is vrij standaard voor de Denen om relatied dichtbij hun werkplek te wonen wat betekent dat er minder tijd gespendeerd wordt aan reizen.

 

Gratis onderwijs en gezondheidszorg

Het is geen geheim dat expats van Denemarken houden vanwege de gratis onderwijsprogramma’s en gratis gezondheidszorg. De gezondheidszorg in Denemarken is geregeld via de staat, en financiering, planning en management zijn de verantwoordelijkheid van de autoriteiten. Deze service wordt gefinancierd door inkomstenbelasting en er is maar één legale door de staat georganiseerde verzekering. Indien je woonachtig bent in Denemarken en je belastingen betaalt ben je verzekerd in Denemarken. Er hoeven geen aparte kosten te betaalt te worden voor je zorgverzekering. De publieke zorgverzekering dekt ziekenhuisopnames en medische consulten en subsideert medicijnen en een breed scala aan behandelingen. Denemarken is een van de meest populaire internationale studielocaties in Europa en dat is te danken aan de lage studiekosten, hoge kwaliteit van opleidingen in de Engelse taal en innovatieve studiemethodes. Studeren is gratis voor alle bachelors en master programma’s voor studenten uit de EU/EEA en voor studenten die deelnemen aan een uitwisselingsprogramma in Denemarken.

 

Hygge levensstijl

‘Hygge’ is bekend bij de meeste mensen, maar in het geval dat je het misschien niet weet, het is de kunst om knus en comfortabel te worden. De Denen zijn erg gepassioneerd over hun huis en het decor dus alles wordt ingericht volgens de hygge regels – zacht, knus en huiselijk. Dit natuurlijk met een hoop kaarsen, mooie meubels, boeken en sociale activiteiten zoals samen op de bamk hangend TV kijken, bordspellen spelen of gewoon wijn drinken en dineren (en zingen, ze houden er heeeel erg van te zingen en doen het een hoop)

 

Liefde voor fietsen

De Denen houden van fietsen in alle weersomstandigheden. Dat houdt ze in vorm, gezond en mooi en bespaart een hoop op onnodig vervoer. Dus als je fan bent van een goede work-out voor je werk en houdt van frisse lucht is Denemarken perfect voor jou. Of als je geen afstand kan doen van je fiets natuurlijk, aangezien dit exact hetzelfde is als wat in Nederland de standaard is.

 

Dus, waar wacht je nog op? Neem contact op en wij proberen je klaar te stomen voor een perfecte start in dit dromenland met de naam Denemarken: tm@jobsqd.com