Destination

Portugal

Currency

Euro (€)

Language

Swedish

Pdf

Download

Att bo och jobba utomlands är något som många arbetsgivare rekommenderar starkt, går du i dessa funderingar så är Portugal ett smart val. Inte nog med att du slipper snö och höstrusket så kommer du få nya många nya vänner och många möjligheter inför framtiden. Här har du några anledningar till att faktiskt ta steget:

1. Upplevelse För Livet

Som tidigare skrivet så är det många arbetsgivare som rekommenderar att man någon gång ska testa på att jobba och bo utomlands. Men tro mig när jag säger att att faktiskt våga ta steget och starta ett nytt liv utomlands är en upplevelse för livet! Vad innebär det? För mig så betyder det att det är något du tar lärdom av ,du utvecklar dig själv samt tar med dig din upplevelse för alltid, det är något du kan tänka tillbaka på och se på dig själv med stolthet då du faktiskt blir helt självständig, du står på dina egna ben och tar hand om dig själv. Du löser problem som du aldrig har stött på tidigare, du lär dig navigera och socialisera dig i en ny miljö och i en helt ny kultur. Du har ett helt nytt jobb och en helt ny värld av möjligheter framför dig.

2. Internationell Arbetslivserfarenhet


Med att bo och jobba utomlands så får du helt nya möjligheter och inte bara en upplevelse du kommer minnas för alltid. Du stärker inte bara ditt Cv utan även dina kulturella kompetenser som betyder att du kan anpassa dig till ny miljö samt ny kultur. När du jobbar utomlands så blir du också mer attraktiv på arbetsmarknaden, speciellt i ditt hemland. Det öppnar inte bara nya dörrar i ditt nya land eller hemland, att jobba utomlands kan öppna dörrar för hela världen så du kan bygga dig en internationell karriär. Du kanske vill uppleva staden du bor i eller fara runt på äventyr runt om i Portugal, då är det bra att du säkrar ett jobb där du kan ha råd och tid till att utforska. Som exempel att du har två dagar i rad ledigt ibland, det är också bra om du ser till att du har ett jobb som inte sliter ut dig för mycket så du vet att du har nog med energi till dina äventyr i ditt nya land.

3. Det Praktiska

Både Sverige och Portugal är medlemmar i EU vilket underlättar enormt när du ska bo och jobba i Portugal. Du kan komma att behöva registrera dig hos polismyndigheterna efter att du bott i Portugal i 90 dagar, Du behöver dock inget speciellt arbetstillstånd eller visum för att bo och jobba i Portugal. Sverige och Portugal har ett dubbelbeskattningsavtal så du inte behöver tänka på att bli dubbelbeskattad utifall du tar steget. Skatten är också extremt lockande för människor som planerar att stanna i Portugal.

4. Klimat och Attraktioner

Klimatet i Lissabon är behagligt med varma somrar och milda vintrar med lägsta medeltemperatur på 8 grader och varmaste medeltemperaturen ligger på 28 grader, Sol och värme är något jag kan garantera under den största delen av året. I Lissabon finns det något för alla då det är en fantastisk stad som har många kulturella sevärdheter. Ta en titt eller åk med en av Lissabons spårvagnar som åker upp och ner och runt Lissabon, besök slottet São Jorge där Portugals kungar har bott sedan 1147, eller varför inte besöka ett av museerna som har otroligt mycket historia och intressanta och lärorika saker att se på. Om kultur kanske inte är riktigt din grej så kan du istället avnjuta en god drink på stranden eller uppleva Portugals matkultur , eller varför inte testa på det rika nattlivet i Lissabon?

 På dagen är Lissabon lugnt och harmoniskt och inte alls så ungt och trendigt och livligt som det är på natten, så dansa sönder skorna på den populära, eleganta och trendiga klubben LUX eller- För att få lite historisk touch medans du njuter av din drink så kan Viking Bar vara något mer i din stil. Det finns så otroligt många olika områden/distrikt du kan gå till och uppleva något nytt inom nattlivet.

Läs mer om vad som händer i Lissabon just nu HÄR!