Destination

Greece

Currency

Euro (€)

Language

Swedish

Pdf

Download

Grekland är känt för sin rika kultur, historia, vänlighet och fantastiska landskap. Det anses vara kulturens huvudstad eftersom det var centrum för nya metoder och idéer som spred sig över hela världen. Grekerna har under historien påverkat resten av världen, vilket är ganska intressant om tycker om historia, arkitektur eller konst.  Förutom deras rika kultur och antika historia har de många fantastiska saker att uppleva som vackra stränder, god mat, trevliga människor överallt och mycket spännande aktiviteter att testa på.

 

Om du funderar på att arbeta utomlands rekommenderar vi starkt Aten i Grekland! Att jobba utomlands kommer för det första att öppna många dörrar för framtida karriär, för det andra uppskattas det mycket av arbetsgivare och för det tredje får du en upplevelse för livet!

 

Här är våra främsta sex anledningar till att flytta till Grekland:

 

Historiskt arv och klimat

 

Grekland har den längsta kusten i Europa och är det sydligaste landet i Europa. Det ligger i sydöstra Europa, i södra änden av Balkanhalvön. Det ligger mellan tre kontinenter – Europa, Asien och Afrika. Grekland har länge varit känt som den västerländska civilisationens födelseplats och är känt för sin kultur som går tillbaka till den tidiga stenåldern och har många kvarlevor från den gamla världen. Det är också vart de olympiska spelen föddes och har en kultur och historia som inget annat land i världen. Den grekiska kulturen och historien väntar på dig i alla hörn. 

Visste du att Greklands huvudstad och även den största staden, Aten är en av de äldsta städerna i världen? Det erbjuder attraktioner som historiska platser och monument med en livlig kultur och ett välkomnande klimat. 

 

Grekland har ett medelhavsklimat med varma torra sommardagar och kalla milda vintrar. För att inte tala om kusten och det kristallklara havet och de alla öarna i närheten. Istället för två veckors semester per år så blir det kanske 1 års semester istället, tänk dig det! 

 

Låg Levnadskostnad

 

Grekland är med i EU och de använder valutan euro. Kostnaden för ett boende i Grekland är i allmänhet mycket lägre än många andra europeiska länder, främst för att den genomsnittliga lönen i Grekland är lägre. Storstäder som Athen är i allmänhet dyrare än resten av landet. Skatterna är dock också lägre än de andra i EU-länderna, så utlänningar som bor här på en lokal lön kommer fortfarande att kunna leva relativt lyxigt. Att handla i livsmedelbutiker är extremt billigt i Grekland vilket gör att du har större möjlighet att spara pengar. Det ä förväntat att levnadskostnaderna i Grekland kommer att falla ännu mer under de kommande månaderna som en följd av deflatering som orsakats av den ekonomiska krisen. Trots allt är Grekland i allmänhet ett mycket säkert ställe och det är väldigt lite kriminalitet.

 

Genomsnittliga priser:

 

Hyra: 200-400 Euro

Vatten: 0,50 Euro

Bröd: 0,78 Euro

Mjölk: 1 Euro 

 

Trygg miljö 

 

Greker är kända för att vara otroligt välkomnande och vänliga. Försök allt du kan för att anamma den grekiska kulturen och alla dess brister. Familjelivet är en väldigt viktig del av livet i Grekland, så bli inte förolämpad om du blir tillfrågad som till synes personliga frågor om din civilstånd, fertilitet och familj. Det är ganska vanligt att barnen ofta bor hos sina föräldrar även efter att de gifter sig. Greker lever långa liv och man tror att deras varierande kost av oliver, olivolja, fisk, bläckfisk, kikärtor samt mycket frukt och grönsaker håller dem friska. Det är ytterligare en bra bra anledning att flytta – hälsosam och välsmakande men inte för dyr mat, eller hur?

 

Upplevelse för livet

Det du ofta hör om att arbeta utomlands är att du kommer att få en upplevelse för livet. Vad betyder det egentligen?

En upplevelse för livet är alla samlade erfarenheter du får, dra nytta av och kan ta med dig i livet. När du reser till ett nytt land, möter en ny kultur och en massa okända personer och starta ett nytt jobb – det är sådant du kommer att minnas hela livet. Du kommer att möta utmaningar som du aldrig mött tidigare och du hittar lösningar som är helt nya för dig. Om du inte är så självständig sedan innan så är det under denna resa du kommer lära dig att stå på egna ben. När du bor utomlands och dina nära och käraj är flera länder bort, är du helt beroende av dig själv. Det är då du lär dig mest om dig själv.

 

Internationell Karriär

 

Att jobba utomlands kommer inte bara att bli en härlig tid i ditt liv, det kan också kickstarta din internationella karriär och öppna nya dörrar för arbetsivare över hela världen. Med den internationella erfarenheter blir du mer attraktiv på marknaden, särskilt i ditt hemland. Olika kulturmiljöer hjälper dig att få nya färdigheter och lära dig att anpassa sig till de nya utmaningarna och den annorlunda miljön. 

Din språkkunskaper förbättras, vilket är mycket användbart för dig både professionellt och privat.

 

Det är bara så värt det!

 

Härligt klimat, vackert kristallklart hav, vänliga människor – vad mer kan man önska? Det värsta som kan hända är att du bokar ett flyg hem igen, men jag tror inte att jag hört någonsin om någon som ångrat sin flytt utomlands. Här är vad Andreas säger efter att han flyttat från kalla Danmark till varma och soliga Aten i Grekland:

 

Jag är fortfarande glad att jag lämnade mitt hem och steg på detta äventyr, men det är självklart lite läskigt att lämna allt man känner till. Så mitt råd är: Var medveten om beslutet du tar! Du lär dig mycket om dig själv! För mig så har det varit så värt det!” Andreas 

 

Om du är nervös över att resa ensam eller vara långt ifrån dina nära och kära, kom ihåg en sak – du kan alltid åka hem igen! Vårt råd är helt enkelt: “Låt inte rädslan stoppa dig.” När allt kommer omkring är du bara ett flyg hemifrån och ett flyg bort från en upplevelse av livet!