Destination

Malta

Currency

Euro (€)

Language

Norwegian

Pdf

Download

Malta blir ofte omtalt som paradisøya i Middelhavet, og det med god grunn! Å arbeide utenlands kan åpne flere dører til din fremtidige karriere, og anbefales i stor grad av norske arbeidsgivere. Så hvorfor ikke flytte og arbeide i Malta og få deg en opplevelse for livet? Her får du flere gode grunner:

  1. Opplevelse for livet

Det du ofte hører i forbindelse med å jobbe i utlandet er at du vil få en opplevelse for livet. Hva vil det egentlig si å få en opplevelse for livet? En opplevelse for livet vil jeg si er opplevelser du lærer av, drar nytte av, og kan ta med deg videre i livet. Når du reiser til et nytt land, møter en annerledes kultur og en gjeng ukjente mennesker og starter i en ny jobb – ja, da vil jeg si du er på god vei til å få deg en opplevelse for livet. Du vil komme til å utvikle deg selv personlig ved at du blir kjent med deg selv på en helt annen måte enn du har gjort tidligere. Du vil komme til å møte på utfordringer du ikke har møtt på før, og du vil med dette finne løsninger du aldri har funnet tidligere. Hvis du ikke er selvstendig enda, er muligheten stor for å bli det da. Når dine nære og kjære befinner seg på flere nautiske mil vekke står du helt på egne ben, og dette vil du lære en masse av. Du vil møte og bli kjent med andre mennesker på en helt annen måte, og med dette vil du utvikle deg selv i møte med andre.

  1. Internasjonal arbeidserfaring

Å jobbe utenlands vil ikke bare være en stor opplevelse, det kan også starte din internasjonale karriere og åpne nye dører for nye muligheter over hele verden. Med internasjonal arbeidserfaring vil du bli attraktiv på markedet, spesielt i hjemlandet. Ved å jobbe på tvers av ulike kulturer vil du øke din tverrkulturelle kompetanse og lære deg å jobbe og tilpasse deg til de ulike miljøene du befinner deg i. Dine språkkunnskaper vil skyte i været, noe som er svært nyttig for deg både i arbeidslivet og på fritiden. Når du skal jobbe i utlandet, vil du kanskje også oppleve den byen du bor i. Kanskje du ønsker å reise til naboøya Gozo for en hel helg? Hvis du vil få tid og energi til å oppleve landet du jobber i er det viktig at du sikrer deg en jobb hvor du får fritid, pauser til å bli kjent med andre, fri to dager på rad osv. Det er også en fordel med et arbeid som ikke sliter en helt ut, og som gir deg god opplæring og oppfølging.

  1. Det praktiske

Malta er medlem av EU, og alle EU-borgere kan oppholde seg i landet i 90 dager uten visum. Etter 90 dager skal man enten søke om borgerskap eller forlate landet og komme tilbake igjen – noe som gir rett til nye 90 dagers oppholdstillatelse. Når man skal bo og jobbe i Malta vil jeg anbefale å bli borger i landet, men det er vanlig å bruke de 90 dagene på å søke om borgerskap. I prinsippet har alle Eu-borgere rett til å oppholde seg på Malta så lenge de vil, så lenge de kan dokumentere at de kan forsørge seg selv. På Malta er skattenivået lavt, og ligger på ca. 15 %. Likevel er det gratis sykehus og lege. Bussene kjører også døgnet rundt og de har apper som viser sanntid. Prisnivået og levekostadene på Malta er lavt. En gjennomsnittlig malteser tjener omtrent 1000€ per måned, det samme som levekostnadene er beregnet å være for én person i løpet av en måned:

  1. Klima og attraksjoner

 

Malta er en øygruppe sør for Sicilia og består av tre store øyer: Malta, Gozo og Comino. Øyriket har en flere kilometer lang kystlinje med mange små grotter, laguner og huler og med det krystallklare vannet og det rike havlivet kan man ikke kalle det noe annet enn et dykkeparadis. Klimaet er varmt om sommeren og mildt om vinteren, og det er over 300 soldager i året. Malta ble oppdaget for 7000 år siden og har gjennom tidene vært en strategisk viktig øy for handel og sjøfart. Enda kan man se spor fra alle som har erobret middelhavsøya gjennom tidene, i form av blant annet katedraler, ridderborger, katakomber og alt dette i en enestående arkitektur. På den sentral-østlige delen av øya finner du havnebyen og Maltas hovedstad Valletta. Hele byen er tatt opp på UNESCOs verdensarvliste som betyr at byen er vernet, og det med god grunn. En spasertur gjennom Valletta er som å ta en spasertur gjennom middelalderen. Har du lyst til å utforske et stort utvalg av restauranter, barer og diskoteker kan du ta turen til begivenhetens sentrum St. Julians. Eller har du kanskje lyst til å nyte en fantastisk utsikt etter en deilig dag på stranda, da er Mellieha Bay stedet du skal dra. Eller kanskje du er heldig å ramler midt inn i en av Maltas mange årlige kulturelle festivaler?

Malta er en utrolig fargerik by med et stort utvalg av forskjellige severdigheter. I dette øyriket skulle det gå an å finne noe for enhver smak, samtidig som du slipper de tunge, mørke vinterdagene. Malta er stedet for deg som vil oppleve noe helt nytt samtidig som du vil holde deg innenfor EU sine rammer. Hvis du har litt kalde føtter for å reise alene eller være langt borte fra nære og kjente, så husk at det er alltid mulig å komme hjem igjen. Som en eventyrlysten sjel vil jeg skrike ut til dere alle og si “ikke la frykten stoppe dere”. Når alt kommer til alt, er man bare en flytur unna hjemme, og en flytur unna en opplevelse for livet!

Check out Lovin Malta HERE  to read more about what is happening in Malta, right now