Destination

Greece

Currency

Euro (€)

Language

Danish

Pdf

Download

 

Oplevelse for livet

 

Over 300 solskinsdage om året, 14 grader i december og et generelt lunt klima. Det er noget af det du kan forvente ved at tage til Athen i Grækenland.

Udover det dejlige klima, så vil du ved at arbejde i udlandet få en oplevelse for livet. Du vil få venner for livet fra over hele Europa, du vil opleve den fantastiske kultur i Athen, og Grækenland generelt. Desuden får du international erfaring, som vil være med til at bygge din karriere når du kommer tilbage til Danmark.

 

 

International erfaring

 

Uanset om du tager til Athen for at få sol, opleve den fantastiske kultur, eller for at udbygge dit CV, så vil du automatisk også få international erfaring på CV’et. 

Den erfaring som du vil få, er ofte nøglen til at springe et led over i vejen til dit drømmejob. Der er ikke mange som tager til udlandet for at arbejde, og derfor er virksomheder oftest glade når de modtager en ansøgning hvor at de kan se at kandidaten har arbejdet i udlandet. 

Mange virksomheder lægger desuden vægt på at deres fremtidige medarbejdere skal være omstillingsparate, og derfor skriver de fleste kandidater i deres ansøgning at de er omstillingsparate. Der er tillige rigtig mange kandidater, som blot skriver det, fordi at de ved at virksomhederne søger efter det, og altså ikke er omstillingsparate, eller har vist at de kan være det. 

Med et job i udlandet har du vist at du er omstillingsparat, da du har rykket hele din base fra Danmark og taget springet ud i det ukendte ved at tage et job i udlandet. 

Når en virksomhed kan se det i din ansøgning, så vil du automatisk ryge i toppen af bunken af kandidater de vil have til samtale. 

 

 

Det praktiske

 

Grækenland er med af EU, og du skal derfor ikke have noget visum for at bo og arbejde i landet. 

Du har ret til at opholde sig i Grækenland i en periode på over 3 måneder hvis:  

 

Virksomheden i Grækenland tilbyder dig flybilletten betalt, henter dig i lufthavnen, kører dig til et hotel, som de betaler for de første 14 dage og hjælper dig med at finde en lejlighed. 

Det er dog ikke alt. De betaler også en høj løn, for at have dig ansat.

I Grækenland er gennemsnitslønnen 780€ om måneden, før skat. Skatten i Grækenland er på 20%, og nedenfor kan du se de gennemsnitlige leveomkostninger i Grækenland.

Leveomkostninger i EUR:

Husleje: 200-400€

Vand: 0,50€

Brød: 0,78€

Mælk: 1€ 

 

Som dansker i Grækenland, er din løn næsten dobbelt så høj som gennemsnitslønnen i Grækenland. Desuden får du løn 14 gange om året, og derfor bliver din løn samlet set over dobbelt så høj som den gennemsnitlige løn. 

Det betyder at du vil kunne gå ud og spise, drikke en øl ekstra, eller opleve flere kulturelle ting end den gennemsnitlige lønmodtager i Grækenland.

 

Klima og attraktioner

 

Forestil dig at din sommerferie til de varme himmelstrøg i Grækenland pludselig bliver til 6 måneders arbejde i landet.

Grækenland har den længste kystlinje i Europa, og ligger hvor tre kontinenter mødes. Nemlig det Europæiske, Asiatiske og Afrikanske. Det betyder lækkert vejr, hele året rundt. 

 

Grækenland er desuden kendt for at være den vestlige civilisations fødested, og er kendt for sin kultur, som kan spores tilbage til den tidligere stenalder.   

Vidste du desuden at hovedstaden i Grækenland og også den største by, og at Athen er en af ​​de ældste byer i verden? Den byder på attraktioner som historiske steder og monumenter med en levende kultur og et indbydende klima.